Kind of Green

Kokebok

UTFORDRING
Norsk Bokforlag skulle sammen med Bjørn Olav Nordahl (forfatteren) gi ut en annerledes kokebok. En kokebok som ikke bare inneholdt 132 vegetariske oppskrifter, men også anekdoter og øyeblikkshistorier fra forfatterens liv. En bok til inspirasjon og glede, med oppskrifter på et sunnere og mer bærekraftig kosthold. Men først og fremst skulle det være en bok full av praktiske tips om hvordan hverdagsmaten kan bli litt sunnere – uten at det tar for mye tid og krefter.

LØSNING
En innholdsrik kokebok som dette både forlanger og fortjener en oversiktlig struktur og en ryddig layout. Vi valgte derfor å gi de seks forskjellige kapitlene hver sin fargekode, som også er synlig på bokens endekant. Hvert kapittel introduseres med et eget oppslag med tekst og bilde. For hver av oppskriftene er det ikoner som gjør rede for tidsforbruk og om oppskriften inneholder gluten, soya eller animalske produkter.

Foruten de små historiene som står til hver enkelt oppskrift, er det et par egne reportasjer i boka. Disse valgte vi å plassere helt bakerst, og skille fra resten av boka med en annen bakgrunnsfarge. Slik blir de også en fin avslutning på boka.

Vi synes Kind of Green har blitt en delikat kokebok, som det er enkelt å finne fram i og lett å la se inspirere av. En bok vi håper mange, både vegetarianere og kjøttetere, ønsker å ha på kjøkkenet.

(Bildene i boka er i hovedsak tatt av forfatteren selv.)